Seyahatlerin azaldığı, farklı şehirleri görme imkanımızın sınırlı olduğu şu günlerde bu ihtiyacımızı bir nebze de olsa giderecek bir çözüme sahibiz: Diziler. Özellikle Anadolu şehirlerinin konu edildiği yerli yapımlar, doğal güzelliğe sahip şehirlerimize duyduğumuz özlemi giderilebiliyor.  Muğla, Erzurum, Ankara, Gaziantep gibi çok sayıda Anadolu şehrinin izleyiciye gösterildiği bu diziler, şu sıralar izleyecek keyifli yapımlar arayanlar için iyi birer seçenek olabilir.  

Hazırsanız, sizin için seçtiğimiz, buram buram Anadolu havası alabileceğiniz yerli dizilere yakından bakalım.

Gönül Dağı

Cumartesi günleri TRT’de yayınlanan Gönül Dağı, hayallerinin peşinden koşan ve tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan 3 kuzenin hikayesini anlatıyor. Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde çekilen dizi, bizlere bir Anadolu masalı sunarken, bölgenin coğrafi güzelliklerini de gözler önüne seriyor. Kısa sürede izleyicilerin beğenisini kazanan yapım, Anadolu’yu evinize taşıyacaktır.

Kalk Gidelim

Muğla’nın Yeşilyurt köyünde çekilen ve 2020 yılının sonunda final yapan Kalk Gidelim, TRT’nin en sevilen dizileri arasında yer alıyor. Kısa sürede önemli bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran dizi, ailesini geride bırakıp İstanbul'a yerleşen Mustafa Ali'nin yıllar sonra iflas ederek eşi ve çocuklarıyla tekrar köyüne dönmesini konu alıyor. Dizi, Anadolu insanının hayatını bizlere gösterirken, farklı birçok duyguyu bir arada yaşamamızı sağlıyor.

Kardeş Payı

Çekimleri İstanbul ve Eskişehir’de yapılan Kardeş Payı, dizi tarihimizin en komik yapımları arasına şimdiden girdi. Dizide Metin, Ali ve Feyza kardeşlerin borla çalışan ve dünyayı kurtaracağına inandıkları bir motor icat etme serüvenleri ve bu serüvenin, babaları Tahsin Beyin ölmesiyle sarpa sarması anlatılıyor. Keyifli dizi, izleyicilere çok sayıda eğlenceli an yaşatarak unutulmazlar arasındaki yerini aldı.

Asmalı Konak

Sadece iki sezon yayınlanmasına rağmen önemli bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran Asmalı Konak, dizi tarihimizin kült yapımları arasında yer alıyor. Dram türündeki dizi, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Mustafapaşa Mahallesi'ndeki bir konakta çekildi. Bugün restoran ve otel olarak kullanılan bu konak, turistlerin Kapadokya'da en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Asmalı Konak, Türkiye dışındaki çeşitli ülkelerde de çeşitli dönemlerde izleyicilerle buluştu.

Yabancı Damat

Ege'nin iki kıyısından; Türkiye ve Yunanistan'dan iki gencin öyküsünün anlatıldığı Yabancı Damat; Bodrum, Yunanistan'ın Sömbeki Adası, Gaziantep ve İstanbul’da çekildi. Türk ve Yunan müziklerinin bolca kullanıldığı dizi, iki ülke arasındaki ilişkilerde olumlu rüzgarların esmesine de katkı sağladı. Dizi hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da izleyicinin olumlu tepkisini alırken, dizinin çekildiği coğrafyaların güzelliği herkesi cezbetti. Yabancı Damat dizisi, izleyicinin hafızasında keyifli bir anı olarak yer edindi.